Козаченко вирішила звільнитися та повідомила, що люстрація спрацювала на 98%

 

Директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко вирішила звільнитися. Про це вона заявила в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Я оголосила, що скоро збираюся закінчити свою державну каденцію, і це звільнення не пов’язане з конкретною подією. Коли я йшла на держслужбу, я неодноразово вказувала, що готова присвятити 2 роки державі як подарунок свого життя, щоб змінити систему зсередини… Немає підстав присвячувати своє життя державній службі в тих умовах, в яких вона існує. Це відверто”, – сказала вона.

За словами Козаченко, саме тому підконтрольний їй департамент і зробив звіт про результати люстрації.

При цьому Козаченко наголосила, що після звільнення з держслужби має намір і далі займатися реформами.

Раніше Козаченко заявила, що люстрація спрацювала на 98%, повідомляє “5 канал“.

“Це за критерієм посади. Це не стосується майнової перевірки, це не стосується перевірки на досвід у тоталітарних режимах, хто був у КГБ, в комуністичній партії, це виключно за посадами – те, що Міністерство юстиції може перевірити або скласти відомості, от за цим критерієм люстрація спрацювала на 98%. Тобто, уявіть, у країні понад  40 млн людей і на момент вступу закону в силу – 700 тис. посадовців, з них 300 тис. держслужбовців. Закон – “добрий” закон про люстрацію, не такий, на який очікувало суспільство. Бо суспільство очікує радикальної, широкої люстрації. Але закон про люстрацію приймав той самий парламент, який голосував за диктаторські закони. Вони його прийняли вимушено, і вони зробили найбільш для себе сприятливий, тобто мінімум, який вимагало суспільство. І цей закон визначає, за рівнем посад, приблизно 5 тис. осіб, які очолювали найбільші відомства і більше не мають доступу до держслужби”, – зазначила Козаченко.

Читайте також:
Вимоги закону про люстрацію ігнорують Луценко, Насіров і АП

Конституційний суд не завершив розгляд закону про люстрацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна