Командувач ЗС Латвії: українські військові борються не лише за свободу України, а й за Латвію

 

Досвід українських військовослужбовців у протистоянні Росії є дуже цінним для НАТО. Про це заявив Командувач Національних Збройних Сил Латвії Раймондсом Граубе під час зустрічі в Латвії з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, інформує прес-служба уряду.

“Я завжди дуже емоційний ставлюся до українських вояків. Вони борються не лише за свободу України, а й за Латвію”, – наголосив Граубе.

Повідомляється, що сторони поговорили про позитивний і корисний досвід залучення латвійських інструкторів до навчання українських військових. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала за підтримку та реабілітацію поранених в АТО українських воїнів.

Також віце-прем’єр відвідала Національну академію оборони Латвії, де українські військові проходять 4-х місячний курс з англійської мови.

“Наші хлопці вражені процесом підготовки у Латвії та тим, як відбуваються збори резервістів у цій країні. Однак і латвійським солдатам є чому повчитися в українців, що, без сумніву, позитивно впливає на співпрацю України з НАТО”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
ЗС Латвії посилили готовність перед загрозою військової агресії Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна