Європарламент прийняв резолюцію щодо брязкання Росії ядерною зброєю

 

Європейський парламент висловив стурбованість через погіршення відносин між ядерними державами, зокрема погрозами Росії щодо використання ядерної зброї. Про це йдеться у резолюції Європарламенту щодо ядерних загрозу, проголосованій у четвер, 27 жовтня, повідомляє сайт ЄП.

“Євродепутати глибоко занепокоєні погіршенням безпекової ситуації навколо ЄС і його сусідів, що обумовлене погіршенням стосунків між такими ядерними державами, як Росія і США, Індія та Пакистан, а також стрибком КНДР у розробці ядерної потуги”, – йдеться у повідомленні.

У цьому контексті депутати ЄП закликали ці держави скоротити арсенал ядерної зброї, перемістити її з місць розгортання в сховища і зменшити її роль у військових доктринах.

Крім того, Європарламент заявив про стурбованість “ядерними погрозами, які виходять з боку Росії, її заявами, що свідчать про зростання готовності до використання ядерної зброї і думки щодо потенційного розміщення ядерної зброї на додаткових територіях Європи”.

Також депутати вказали на “тривожні приклади російських військових навчань, що імітують використання цієї зброї проти Польщі, на заяви високопоставлених російських офіційних осіб про те, що Росія має право розміщувати ядерну зброю в Криму, та на розгортання системи “Іскандер”, здатної нести ядерні ракети, у Калінінградській області, яка сусідить із Литвою та Польщею”.

Читайте також:
Американці підтвердили перекидання Кремлем “Іскандерів” у Калінінградську область

Ядерні сили Росії відпрацювали підготовку та участь в масованому ракетно-ядерному ударі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна