Поранені бійці АТО вперше в історії візьмуть участь у Марафоні Морської піхоти США. ВІДЕО

 

До Вашингтону (США) прибули герої АТО, які отримали поранення в ході бойових дій, щоб вперше в історії Марафону Морської піхоти США взяти участь у забігу на 10 км. Про це повідомила прес-служба посольства України в США.

“До Вашингтону прибули чотири українських військовослужбовці, які отримали поранення захищаючи суверенітет та територіальну цілістність України від російської агресії на Донбасі – Вадим Свириденко, Вадим Мазніченко, Дмитро Фесенко, Павло Степанов”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що українських воїнів зустріли в аеропорту представники Посольства України в США, Корпусу Морської піхоти США, міжнародного благодійного фонду Allied Forces Foundation, волонтери та журналісти. Серед зустрічаючих був також учасник АТО Олександр Косолапов, який проходить реабілітацію в Національному військовому медичному центрі ім. Уолтера-Ріда у Вашингтоні.

Українські герої будуть розміщені на базі Морської піхоти США Квонтіко. Під час перебування у Вашингтоні поранені зустрінуться із своїми побратимами з інших країн, відвідають Пентагон та Конгрес США, ознайомляться з американськими реабілітаційними центрами, поспілкуються із українською громадою та волонтерами, які допомагають в організації лікування поранених військовослужбовців Збройних Сил України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна