Путін – про провокацію російського літака проти ВМС США на Чорному морі: “Ви з глузду з’їхали?”

 

Президент РФ Володимир Путін був невдоволений провокаційними діями російської авіації щодо військових сил США на Чорному морі. Про це йдеться в статті видання Bloomberg з посиланням на високопоставлене джерело в Кремлі.

За даними агентства, Путін під час засідання в його кабінеті сказав про “високий ступінь ризику” ситуації, коли російські військові літаки підлетіли дуже близько до американців на Чорному морі.

“Коли деякі за столом відгукнулися на це повідомлення (про наближення до судна ВМС США) фразами на кшталт: “Вони цього заслуговують”, Путін обірвав їх, заявивши: “Ви що, з глузду з’їхали?” – розповів Bloomberg анонімний співрозмовник.

У матеріалі зазначається зростання ймовірності конфлікту двох ядерних наддержав, що викликає тривогу.

 

Як відомо, під час навчань ЗС РФ “Кавказ-2016” 7 вересня російський винищувач Су-27 перехопив патрульний літак Військово-морських сил США Р-8 (“Посейдон”) у небі над Чорним морем неподалік берегів окупованого РФ КРиму.
У Вашингтоні розцінили маневр російського винищувача як “небезпечний і непрофесійний”.

Стверджується, що Су-27 підлетів до “Посейдона” на відстань в 10 футів (3 метри).

Офіційний представник міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков пояснив, що пілоти російських винищувачів Су-27 діяли відповідно до міжнародних правил після того, як в середу літаки-розвідники ВМС США двічі спробували наблизитися до так званого “держкордону РФ№ над акваторією Чорного моря. За його словами, літаки-розвідники ВМС США летіли без увімкнених транспондерів, тож з авіабази Бельбек (біля окупованого Севастополя) були підняті чергові винищувачі Су-27.

Читайте також:
Європарламент прийняв резолюцію щодо брязкання Росії ядерною зброєю

Країни НАТО домовилися посилити військову присутність у Чорному морі та Балтії

Російські літаки на Балтиці двічі імітували атаку на есмінець ВМС США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна