На Донбас в’їхали понад 40 автомобілів чергового гумконвою з Росії

 

Росія направила до Донецька та Луганська 57-му автоколону з гуманітарною допомогою для жителів Донбасу, інформує російська агенція РІА “Новости“.

“О 04.00 мск понад 40 автомобілів з гуманітарною допомогою вийшли з Донського рятувального центру МНС в селищі Ковалівка Ростовської області в бік українсько-російського кордону. Вони везуть понад 400 тонн гуманітарних вантажів”, – сказано в повідомленні.

Зазначаться, що основна частина вантажу – це продукти харчування та медикаменти.

Колона пройде на два пункти пропуску “Донецьк” і “Матвіїв Курган” та продовжать рух до місць розвантаження в Донецьк і Луганськ.

Як повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України, РФ здійснила ввезення “гуманітарної допомоги” з порушенням норм міжнародного і національного права та погоджених модальностей.

Крім того, представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не брали участі в огляді вантажів, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

ОНОВЛЕНО. Як заявив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, загалом через російські пункти пропуску “Донецьк” і “Матвєєв Курган” в Україну прослідувало 46 вантажівок.
В ході візуального спостереження українською стороною було встановлено, що більшість автомобілів гумконвою, а саме 35, заповнена продуктами харчування і медикаментами. Ще 10 автомобілів – це автомобілі технічного супроводу.
Всі автомобілі, які перевозили продукти харчування і медикаменти, були заповнені наполовину.

Слободян додав, що, відправляючи такі “гуманітарні” конвої, Росія займається популізмом. На його думку, це робиться для того, щоб створити картинку для російського телебачення. “Їде більша кількість автомобілів, але перевозить меншу кількість вантажів. Це повторюється не в перший раз”, – сказав Слободян у коментарі каналу “112 Україна”,.

Читайте також:
На Донбас прибув 56-й гумконвой із Росії

Росіяни дозволили Україні подивитися на 55-й “гумконвой”. Везуть меблі для кінотеатрів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна