У “ДНР” взяли в заручники галичанку Лілію Коц, яка мала відношення до “руху ОУН”. ВІДЕО

 

Бойовики Донецька в середу, 26 жовтня, повідомили про затримання в “ДНР” активістки українського націоналістичного руху Лілії Коц.

“Затримана Коц Лілія Романівна, 24.05.1988 року народження, громадянка України, уродженка села Новий Розділ Львівської області”, – повідомив журналістам представник так званого “МГБ” самопроголошеної “Донецької народної республіки”.

За його заявою, Коц прибула за завданням “Правого сектора” і “ОУН “з метою організації викрадення військовослужбовця збройних сил ДНР”, у період з червня 2015 року по квітень 2016 року вона нібито проходила підготовку в місцях дислокації ДУК “Правий сектор “(м. Маріуполь) і “ОУН “(с. Шарківщина Полтавської області).

Бойовики “ДНР” оприлюднили відео, на якому Лілія Коц дає свідчення щодо своєї співпраці з “Правим сектором” та завдань на непідконтроьній території:

За словами дівчини, вона через мережу “Вконтактє” ввійшла в довіру до військовослужбовця “ДНР” Діми, спілкувалася з ним в інтернеті 20-30 днів, мала зустрітися з ним у розважальному закладі, підсипати клофелін та перевезти на таксі до українського керівника операції “Чекана”. Для цього Коц приїхала в ОРДО, але була затримана.

Речник військово-політичного руху “Правий сектор” Артем Скоропадський заявив, що затримана в “ДНР” українка Лілія Коц не була ні активістом, ні волонтером “Правого сектора”. 

“Ніхто не знає, хто це така. Всі, хто був на фронті, в тому числі командири корпусу, ніхто не може згадати, що така активістка у нас була чи воювала”, – сказав він “Радіо Свободі”.

У свою чергу керівник “Добровольчого руху ОУН” Микола Коханівський у коментарі “Громадському ТБ” сказав: “Я бачив її раз біля тренувальної бази батальйону, але вона так і не приєдналася до наших лав”.

У базі “Вся Україна” Коц Лілія Романівна відсутня.

Зі сторінки Лілії Коц “Вконтакті” та оприлюднених там фото можна зробити висновок, що дівчина принаймні перебувала в одному з тренувальних таборів, де готували добровольців.
На знімках вона позує в камуфляжі на тлі символіки ОУН. Такі фото поширювала зокрема сторінка “Слобідська сотня ДБ ОУН” (добровольчий батальйон).

У коментарі “Радіо Свобода” керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив з приводу Коц: “Те, що там інкримінують, – це абсурдні речі. На нашу думку, це просто чергова спроба збільшити кількість заручників, яких утримують ОРДЛО для обміну”.

Читайте також:
Геращенко: Бойовики взяли в заручники ще одного українця, який приїхав на похорон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна