Трамп: Якщо ми послухаємо Клінтон, все закінчиться Третьою світовою війною

 

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що плани Гілларі Клінтон щодо врегулювання конфлікту в Сирії можуть призвести до Третьої світової війни, пише ВВС.

За його словами, Сполучені Штати мають зосередитися на боротьбі з угрупованням “Ісламська держава”, а не намагатися переконати сирійського президента Башара Асада піти у відставку.

Гілларі Клінтон, яка балотується в президенти США від Демократичної партії, раніше запропонувала створити у небі над Сирією безпольотну зону.

Деякі експерти вважають, що подібний крок може призвести до прямих конфліктів американців з російськими військовими в Сирії.

“Ви більше не воюєте з Сирією, ви воюєте з Сирією, Росією і Іраном, згодні?” – заявив Трамп.

Пані Клінтон пропонує створити у Сирії зону, заборонену для польотів авіації

Росія – ядерна держава, але така держава, де ядерна зброя діє, на відміну від інших країн, які лише ведуть розмови”, – вважає кандидат республіканців.

Дональд Трамп також припустив, що Гілларі Клінтон не зможе вести з переговори з Володимиром Путіним після неодноразово висловленої на його адресу жорсткої критики.

“Як вона збирається відмовитися від своїх слів і сісти за стіл переговорів з людиною, яку сама ж зробила втіленням зла?” – запитав Дональд Трамп.

“Те, що нам потрібно зробити, – це зосередитися на “Ісламській державі”. Нам не слід приділяти основну увагу Сирії”, – наголосив мільярдер.

“Якщо ми послухаємо Гілларі Клінтон, все закінчиться Третьою світовою війною через Сирію”, – попередив він.

Схожі побоювання з приводу безпольотної зони у Сирії висловив минулого місяця керівник Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Джозеф Данфорд.

“Зараз, щоб домогтися контролю над всім повітряним простором в Сирії, нам буде потрібно вступити у війну з Сирією і Росією”, – відзначив пан Данфорд.

“Для цього потрібно ухвалити досить-таки фундаментальне рішення, і, звичайно ж, не мені його ухвалювати”, – пояснив генерал під час виступу в американському конгресі.

Раніше пані Клінтон заявила, що її більше не цікавить, що може сказати її суперник на виборах Дональд Трамп – замість цього вона зосередиться на питаннях з порядку денного виборчої кампанії.

Читайте також:
Клінтон випереджає Трампа на 12%, – рейтинг ABC

В США пройшли останні найзапекліші теледебати між Клінтон і Трампом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна