Прем’єра РФ Медведєва евакуювали з форуму в Сколкові через пожежу. ВІДЕО

 

Глава уряду Росії Дмитро Медведєв разом з учасниками форуму “Відкриті інновації-2016” у технопарку “Сколково” був змушений евакуюватися із зали, де проходить форум, через коротке замикання й задимлення.

Під час дискусії ведучий закликав “задля безпеки покинути приміщення”, і присутні масово пішли на вихід, повідомляє ТАСС.

За словами очевидців інциденту, під час пленарного засідання в куполі над залом щось зашуміло, потім відбулося коротке замикання, було видно невеликі сполохи.

РІА “Новости” повідомляє, що сесію форуму “Відкриті інновації” перервали після декількох звуків, схожих на ляскіт.

У корпусі інноваційного центру “Сколково” в Москві, де проходить форум, стоїть виразний запах горілого й висить легкий дим, повідомив кореспондент ТАСС.

За його даними, пожежа була на другому поверсі, її вже згасили. Щоб розсіяти гар і задимлення, у корпусі увімкнули систему вентиляції.

Співробітники служби пожежної безпеки “Сколкова” та прес-служба уряду РФ підтвердили, що на верхніх поверхах будинку відбулося коротке замикання, через яке прем’єра та інших гостей евакуювали.

Форум “Відкриті інновації” проходить у технопарку “Сколково” з 26 до 28 жовтня.

Як зазначає ТАСС, раніше в середу там зненацька вимкнулося світло й відключилися мікрофони спікерів.

Фахівцям “Сколкова” знадобилося близько 20 хвилин для того, щоб відновити електроживлення, увімкнути світло й мікрофони спікерів.

Водночас журналісти зазначають, що на форумі є проблеми зі швидкістю Wi-Fi  і підключенням до нього, а в низці приміщень погано працює стільниковий зв’язок.

Як відомо, інноваційний центр “Сколково” створений указом президента Російської Федерації Дмитра Медведєва 28 вересня 2010 року, в перші роки він часто описувався як “Російська Кремнієва долина”.
Цей центр, що будується в Москві, задуманий як сучасний науково-технологічний інноваційний комплекс з розробки та комерціалізації нових технологій, перший в пострадянський час в РФ наукоград.
У комплексі мають бути забезпечені особливі економічні умови для компаній, що працюють в галузях: телекомунікації та космос, біомедичні технології, енергоефективність, інформаційні технології, а також ядерні технології.

Читайте також:
“Гори-гори ясно”. Пожежі в будинку міноборони РФ присвоєно найвищу категорію складності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна