Представник ОБСЄ в ТКГ Фріш зустрічається з українськими заручниками на Донбасі

 

Представник ОБСЄ, координатор робочої групи з гуманітарних питань Тоні Фріш 26 жовтня перебуває з робочою поїздкою на окупованій частині Донбасу, заплановано його зустріч з українськими заручниками.
Про це в Мінську під час брифінгу, який транслював канал “112 Україна“, повідомив представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік.

Раніше Фріш провів моніторинг на території, підконтрольній Києву.

Як зазначила в соцмережі учасниця гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко, координатор цієї групи від ОБСЄ Тоні Фріш сьогодні міг отримати доступ до українських заручників вперше за півтора роки. Тому гуманітарна група сьогодні не збиралася в Мінську, пояснила вона.

“Чекаємо результатів поїздки п. Фріша, і українська сторона готова зібратися в будь- який день, аби тільки був реальний прогрес у питанні звільнення заручників. Але на сьогодні це питання заблоковане”, – визнала пані Ірина.

“Серед політичних питань [на засіданні в Мінську] дискусія концентрувалася навколо амністії і модальності місцевих виборів. Серед економічних проблем було обговорення питання постачання води та електроенергії, відновлення залізничних шляхів і лінії електропередач”, – розповів про теми переговорів ТКГ Сайдік.

Читайте також:
Україна в Мінську наполягає на поверненні Дебальцевого

Українська сторона в Мінську вимагає звільнити з СІЗО “дітей-диверсантів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна