Пішов із життя екс-заступник керівника штабу АТО Валентин Федічев

 

Сьогодні, 26 жовтня, у віці 56 років пішов з життя полковник ЗСУ, колишній заступник начальника штабу АТО, директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Валентин Федічев. Про це у “Фейсбуці” написав екс-речник штабу АТО Роман Туровець.

“Сьогодні пішов із життя Валентин Миколайович Федічев, патріот, справжній офіцер, чесний, принциповий, відвертий і рішучий. 2015-го він останнім виходив з Дебальцевого… Серце… Вічна пам’ять!..” – ідеться у повідомленні.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Федічев був нагороджений орденом Данила Галицького та орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Біографія

Валентин Федічев народився 17 квітня 1960 року у селі Плотина Станично-Луганського району на Луганщині. Походить з родини донських козаків.

Проходив службу в Афганістані.

Був головним інспектором головної інспекції Міністерства оборони України.

Заcтупник керівника штабу АТО на Сході України в 2015 році.

Був одним із останніх військовиків, які виходили з Дебальцевого; при -18 градусах подолав з бійцями десятки кілометрів до українських позицій.

З дружиною виховували двох синів, котрі також брали участь в АТО.

Останнім часом займався написанням твору про сучасні Збройні сили (україномовний роман “В мене немає інших бажань” у співавторстві з Людмилою Шпитяк).

Читайте також:
Помер Богдан Гаврилишин, визначний український економіст і благодійник

Убитий начальник колонії, де сиділа Тимошенко: “самогубство з травмата”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна