НАБУ перевірить інформацію про квартири Луценка, записані на бухгалтерку з села

 

НАБУ перевірить на предмет корупції майно генерального прокурора України Юрія Луценка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

“Національне антикорупційне бюро України у відповідь на численні запити з боку ЗМІ та звернення громадських організацій розпочало аналітичну перевірку інформації на предмет дотримання вимог антикорупційного законодавства під час придбання та користування нерухомим майном по вул. Еспланадна у Києві”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, НАБУ перевірить інформацію про те, що кінцевим бенефіціаром, який отримав доходи від використання комерційної нерухомості за згаданою адресою, може бути син генпрокурора Луценка – Олександр.

Повідомляється, що наразі достатні підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відсутні. Однак, в рамках чинного законодавства (Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України»), НАБУ 26 жовтня 2016 року розпочало інформаційно-аналітичну перевірку зазначених відомостей на предмет наявності ознак корупційного правопорушення.

Раніше нардеп Сергій Лещенко оприлюднив результати розслідування сайту “Наші гроші”, згідно з яким родина Луценків фактично володіє будинком на вісім квартир у центрі Києва, який записано на бізнес-партнерку родини генпрокурора, колишню бухгалтерку у фірмі Ірини Луценко – 67-річну селянку Світлану Риженко.
Згодом стало відомо, що нардеп від БПП Гліб Загорій викупив вісім приміщень у Риженко.

За словами Лещенка, “прикрив” Луценка нардеп від БПП Олександр Третьяков, який попросив викупити приміщення Луценка свого товариша, нардепа Загорія.

Пізніше у своєму блозі на сайті “Української правди” Лещенко повідомив, що Луценко також володіє квартирою в Ялті, яка також записана на ту ж Світлану Риженко.

“Крім будинку в Києві, у бухгалтера Луценко з села виявилася ще одна нерухомість – в Криму. Це квартира в Ялті площею 145 метрів, яка нещодавно була виставлена на продаж за мільйон доларів”, – написав він.

kvartira-lutsenka-v-yalti

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна