Адвокатка Майдану: Геніальний план Луценка дивним чином збігся з цілями захисту Януковича

 

Євгенія Закревська
правозахисниця, адвокат Автомайдану й родин Небесної сотні

(FB)

Хочу (точніше, зовсім не хочу, але доведеться, поразки потрібно вміти визнавати) привітати колегу, адвоката Віталія Сердюка, зі значними досягненнями в справі Віктора Януковича.

Потішно, звичайно, коли цілі головного обвинувача і захисту так сильно збігаються.

При цьому не доводиться сумніватися з професіоналізмі і добросовісності Віталія Сердюка як захисника Януковича. У зв’язку з цим велике питання до обвинувача…

“Ми вже два роки добиваємося, щоб справу [Януковича] передали в суд…” (вітаю, майже домоглися, – тут і далі прим. мої).

“…Навіть вимагаємо відновлення розслідування «справ Януковича», які зараз припинені” (цілком зрозуміла з точки зору захисту вимога; пам’ятаємо про терміни, природно, які не спливають за конкретними епізодами тільки коли ці епізоди виділені й розслідування в них припинено у зв’язку з розшуком, а загальний термін – РІК).

“…А також багато разів намагалися отримати від ГПУ докази провини, але не отримали жодного, – сказав «Вєстям» адвокат екс-президента Віктор Сердюк”. (На жаль, тут не згодна з колегою, докази є, більш того, багато які з них доступні публічно, процес їх збору триває. І з кореспондентом теж не згодна, інтереси Януковича представляє ВІТАЛІЙ Сердюк, точнішим слід бути).

“І оскільки реальних доказів у них немає – публічні слухання стануть фіаско ГПУ”. (І тут теж ніяк не можу погодитись… Не буде ніякого слухання, фіаско настане набагато раніше, і захисту це прекрасно відомо).

Але в цілому, слід визнати, що те, чого так давно домагається захист В.Ф.Я., в понеділок озвучено як геніальний план Юрія Луценка.

Відмінна робота, колеги. Знімаю капелюха.

Читайте також:
Адвокати родин Небесної сотні протестують проти рішення Луценка щодо об’єднання справ

Луценко пояснив, чому усунув перфекціоніста Горбатюка від розслідування економічних злочинів Януковича

До кінця року “велика справа” Януковича піде до суду, – Луценко

Нагадаємо, 24 жовтня стало відомо, що розслідуванням “великої кримінальної справи” екс-президента Віктора Януковича та його оточення буде займатися створене розпорядженням генпрокурора Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.
Начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк вважає, що це загрожує недоведенням справи до кінця.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна