Міноборони не зарахувало до втрат загиблого бійця “Азова”, націоналіста Ножа

 

Речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу 25 жовтня заявив, що в лавах українських військових за минулу добу жоден військовий не загинув. Однак це не відповідає вчорашнім повідомленням про втрати в секторі “Маріуполь”.

Як інформувала “Новинарня” з посиланням на Азовський рух, під час виконання бойового завдання 24 жовтня загинув боєць групи розвідки спеціального призначення полку “Азов”, націоналіст Микола Нічега з позивним “Нож”.

“Микола Нічега, 1993 року народження, був родом із Кривого Рогу. До війни захоплювався парашутним спортом. Також був добре фізично розвинений. Друг Нож проходив багато курсів підготовки для військових спецпризначенців. Завдяки власній цікавості знав багато аспектів військової справи. Вільно володів англійською мовою. Був сміливою, справедливою та ідейною людиною”, – ішлося в повідомленні.

Як відомо, Генштаб ЗСУ не враховує статистику втрат у добровольчих збройних формуваннях.
Водночас полк “Азов” є офіційним підрозділом, однак входить в систему Національної гвардії України.

Читайте також:
На Донбасі загинув боєць “Правого сектора” Крава. Штаб знову не порахував

Штаб АТО відмовляється зараховувати загиблих добровольців до втрат ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна