Гройсман наполягає на прийнятті закону про спецконфіскацію

 

Кабінет Міністрів наполягає на ухваленні закону про спецконфіскацію коштів Януковича та його оточення без рішення суду (“Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів”). Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі ICTV у понеділок, 24 жовтня.

“Ми звернулися до парламенту: будь ласка, то що було вкрадене у країни, поверніть. Нам є сьогодні куди [спрямувати ці кошти], залатати дефіцит Пенсійного фонду, нам є куди витрачати кошти, у нас є питання українського війська, врешті-решт, питання медицини і так далі”, – сказав Гройсман.

“Невже ці кошти лежатимуть на рахунках і хтось потім забере їх і виведе за кордон? Я вважаю, що це абсолютно ненормальний підхід, тому ми наполягаємо на тому, щоб це питання було розглянуте, в правовий спосіб ухвалене парламентом, і парламент вжив необхідних заходів, щоб повернути ці кошти до держбюджету”, – додав він.

Як відомо, закон про спецконфіскацію, на якому найбільше наполягає фракція “Народний фронт”, у різних редакціях з початку 2016 року провалювався в парламенті вже кілька разів. Багато депутатів вбачають у ньому корупційну складову.

Читайте також:
З імовірних коштів спецконфіскації 10,5 млрд. закладено в бюджет-2017, – Гройсман

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна