Активісти знову пікетують “Інтер”, вимагають звільнити працівника за його сайт

 

Офіс телеканалу “Інтер” на вулиці Дмитрівській, 30, пікетують громадські активісти, які вимагають звільнення одного з працівників цього телеканалу за дискредитацію громадських організацій, що виступають проти незаконних забудов у Києві. Про це інформує УНІАН.

Як повідомляється, пікетувальники вимагають зустрічі з керівництвом телеканалу для того, щоби добитися звільнення одного з його співробітників – Валерія Швеця. Голова громадської організації “Барви життя” Лідія Гончаренко заявила, що Швець працює керівником одного з відділів телеканалу і паралельно з цим має свій власний сайт, де стверджує, що громадські організації, які борються проти незаконних забудов у Києві, переслідують корисливу мету та є “п’ятою колоною” Кремля.

“Він відкрив сайт, на якому він розміщує матеріали про те, що ми – “п’ята колона” Кремля, що ми шантажуємо забудовників. Ми вимагаємо, щоби його звільнили й не розуміємо, чому він, працюючи на “Інтері”, ще має такий сайт. Можливо керівництво телеканалу про це не знає?” – зазначила Гончаренко.

Також вона додала, що після пікетування телеканалу активісти підуть до Шевченківської прокуратури міста Києва для того, щоби вручити повідомлення про злочини із боку Швеця, а саме, за ст. 170 (перешкоджання громадській діяльності) і ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
“Ветерани АТО” дали “Інтеру” три дні на демонтаж паркану

В СБУ пояснили, чому не можуть депортувати російського політтехнолога
каналу “Інтер”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна