В авіакатастрофі на Мальті загинули слідчі митної служби Франції

 

На борту легкомоторного літака, що розбився вранці 24 жовтня на Мальті, перебували п’ять співробітників митної служби Франції. Всі вони загинули.
Про це повідомляє Times of Malta з посиланням на інформацію мальтійського уряду.

За офіційною інформацією, політ був” частиною французької митної операції спостереження, яка триває останні п’ять місяців”.

“Учасникам операції було доручено відстежувати незаконні маршрути торгівлі всіх видів, включаючи торгівлю людьми та наркотиками”, – зазначено в повідомленні.

“Політ був зареєстрований у службі обслуговування повітряного руху Мальти як місцевий рейс, літак повинен був повернутися на Мальту протягом декількох годин без посадки в третіх країнах”, – пише видання.

Слід зазначити, що раніше повідомлялося, ніби літак прямував з Мальти в місто Місурата в Лівії.
Також в ЄС спростували інформацію про те, ніби на борту літака перебували чиновники прикордонної служби Євросоюзу Frontex.

Агентство з управління кордонами ЄС повідомило у Twitter, що “літак, який розбився на Мальті не був залучений до надання послуг для Frontex”.

Катастрофа стала найсерйознішим інцидентом в аеропорту Мальти з часів Другої світової війни, зазначає водночас “Європравда”.

Літак розбився неподалік від злітної смуги одразу після зльоту та згодом загорівся.

Читайте також:
В Росії розбився вертольот Robinson, ніхто не вижив

У Росії розбився вертоліт, майже два десятки жертв. Подробиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна