Стали відомі імена італійських добровольців, які воюють за Україну на Донбасі проти своїх земляків. ВІДЕО

 

На Донбасі на боці України вже два роки воюють добровольці з Італії Джузеппе Доніні і Волтер Небіоло. Зараз вони також перебувають на самому “передку”.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на ТСН, за плечима італійців – збройні сили Італії, французький Іноземний легіон, операції в Африці, приватні військові компанії, але саме в Україні вони вперше зіткнулися з масштабними бойовими діями.

“Артилерійських обстрілів до війни в Україні я не бачив. Просто лягаєш і думаєш – що буде то буде”, – сказав Небіоло спецкору “1+1” Андрію Цаплієнку.

За його словами, італійці два роки уникали контактів із журналістами, але, ймовірно, до першого в житті інтерв’ю їх підштовхнуло важливе рішення. Як зазначив Доніні, він “якнайшвидше проситиме про надання українського громадянства”.

Італійці розповіли, що приїхали на Донбас за свій рахунок і самі купили необхідне спорядження – “від квитків на війну до армійських чобіт”. Кажуть, що захищають на Донбасі свою Європу від агресора.

Доніні й Небіоло розкритикували рішення регіональних парламентів своєї країни про підтримку РФ та визнання Криму територією Росії. “В Італії все прекрасно, крім самих італійців”, – прокоментував Джузеппе.
На думку його побратима Волтера, такої думки їхні співгромадяни дотримуються з меркантильних міркувань – “бо росіяни в Італії смітять грошима, купують будинки”.

Джузеппе Доніні і Волтер Небіоло визнають, що по той бік, серед бойовиків “ДНР/ЛНР”, теж є італійці – їх наймають за гроші через проросійські організації в Італії.

Зокрема, в час гарячих бойових дій під Донецьким аеропортом по позиціях ЗСУ, на яких перебували герої репортажу, стріляв їхній земляк – Массіміліано Кавальєрі.

“Мій добрий друг зараз воює проти мене. І зараз він на тому боці за три кілометри від нас. Його мотивація – гроші”, – сказав “українець” Доніні.

У сюжеті йдеться також про те, що “серед безлічі українських бійців на Донбасі воює і найбільший жах кремлівських пропагандистів – єврейська рота. Її бійці на передовій уже два роки”.
Єврейські бійці були спершу в структурі ДУК “Правий сектор”, після чого перейшли в УДА (Українська добровольча армія, провідник – Дмитро Ярош).

Читайте також:
12 найманців з-за океану. Портрети бразильських терористів на Донбасі

Всупереч забороні уряду, в окупований Крим приїхала делегація італійських депутатів і бізнесменів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна