“Регіонала-сепаратиста” Медяника випустили з СІЗО, справу закрили

 

Адміністрація Лук’янівського СІЗО у понеділок, 24 жовтня, звільнила колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника, який проходив у справі про сепаратизм у Луганську. Про це повідомило джерело в його оточенні, передають “Українські новини”.

“Він вийшов з СІЗО”, – сказав співрозмовник.

Судового рішення про звільнення Медяника не було, і, швидше за все, він був звільнений через закриття кримінального провадження проти нього Генеральною прокуратурою, зазначає агенція.

Адвокат Медяника Олег Бабич повідомив, що ГПУ закрила кримінальне провадження щодо його підзахисного, і він вийшов на свободу, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Генеральна прокуратура України прийняла рішення закрити кримінальне провадження щодо Медяника. Сьогодні Володимир Юрійович звільнений з-під варти, усі претензії до нього зняті”, – розповів адвокат.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-нардеп від Партії регіонів Володимир Медяник найближчим часом вийде з-під арешту, оскільки в прокуратури немає доказів його вини.

Читайте також:
Луценко готовий випустити “сепаратиста” Медяника: немає доказів і на його захист став Іванов. ВІДЕО

Як відомо, 7 серпня 2016 року прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявляла: “Володимир Медяник підозрюється в скоєнні дій по неконституційній зміні кордонів України і сприяння т.зв. “ЛНР”.
Це сталося невдовзі після арешту екс-голови фракції Партії регіонів у ВР луганчанина Олександра Єфремова. Медяник також був арештований.
Тоді Луценко заявляв: Медяника можуть випустити в разі співпраці зі слідством, але обіцявнові затримання.

1 жовтня Володимир Медяник оголосив голодування до проведення перехресного допиту його та основних свідків. 20 жовтня стало відомо, що екс-“регіонал” припинив голодування.

За два тижні в мережі з’явилося відео перехресного допиту екс-депутатів від Партії регіонів Володимира Медяника і Володимира Ландіка в ГПУ.

Свідчення на захист Медяника дав також блогер і журналіст, колишній прокурор із Луганщини Сергій Іванов, який заявив, що Медяник був лише медіатором, посередником між сепаратистами й українською владою.

Як відомо, Володимир Медяник був депутатом від Партії регіонів з 2012 по 2014 рік. У Луганську в нього залишається торговельний бізнес на окупованій “ЛНР” території.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.