Хакери нібито зламали пошту Суркова: спроба перевиборів і чорний піар проти антикорупціонерів. Лещенко відповів. ОНОВЛЕНО

 

Група українських хакерів “Кіберхунта” заявила, що нібито зламала електронну пошту помічника президента Росії Владислава Суркова, та зафіксувала його спроби влаштувати дострокові президентські і парламентські вибори в Україні та підігріти сепаратистські настрої в регіонах. Про це повідомляється на сайті cyberhunta.com.

Документи викладені на сайті “Кіберхунти” .

У першому з них обґрунтовується необхідність дестабілізації тим, що Україну треба примусити повернути Донбас до свого складу на умовах Росії. Мета дестабілізації – дострокові парламентські і президентські вибори, терміни заходів – листопад 2016-березень 2017 року.

Серед запропонованих заходів – переговори з опозиційними партіями (“Опоблок”, “Батьківщина”, Радикальна партія Ляшка) на предмет організації “загальнодержавного протесту – “Тарифного майдану” в другій половині листопада.

Також для розкачки громадської думки пропонується “використовувати втемну” нардепів Мустафу Найєма, Сергія Лещенка, Світлану Заліщук та Ольгу Червакову. Їм нібито повинні злити дані для “масштабних розслідувань корупційної діяльності команди Порошенка”. Для цих же цілей пропонується задіяти антикорупційних громадських діячів і журналістів Віталія Шабуніна, Дмитра Гнапа, Дениса Бігуса, Олександра Дубинського і Олексія Шалайського.

Планується також запровадити в середовище волонтерів своїх людей, щоб сіяти паніку; впровадити шпигунів в українську армію; проводити хресні ходи; просувати ідею федеративного статусу Закарпаття тощо.

ОНОВЛЕНО. Народний депутат Сергій Лещенко, який фігурує в нібито зламаній пошті, назвав цей документ “точно створеним у Києві”. Це “фейк і політтехнологія на рівні третього класу”, заявив Лещенко у вечірньому ефірі каналу “112 Україна”.
Він зазначив, що технологія полягає в анонсуванні очевидних звинувачень, і такий механізм свого часу уже використовував штаб прем’єра Юлії Тимошенко.
Аби “плани Суркова” не були реалізовані, українська влада просто мала б припинити корупційні схеми, сказав Лещенко.

“Кіберхунта” стверджує, що на даний момент аналізує фрагменти листування Суркова з його помічником Павлом Карповим, який для конспірації підписує документи псевдонімом “Павлов Микола Миколайович”.
Як відомо, раніше Карпова обвинувачували в участі у викраденні на Луганщині військовослужбовця ЗСУ Надії Савченко влітку 2014 року.

“Як можна побачити з отриманих нами документів, Сурков не має наміру зупиняти діяльність по ліквідації нашої держави і обговорює черговий план кривавого перевороту. При цьому Сурков використовує пошту [email protected], а його васал Карпов – [email protected].
Сьогодні ми робимо першу публікацію про спробу Суркова взяти реванш після провалу Новоросії. Далі чекайте продовження і аналітику підкріплену архівом листування”, – ідеться в матеріалі на сайті “Кіберхунта”, який раніше був невідомий широкій громадськості.


Нагадаємо, днями група “Інформаційний спротив” на підстави аудіозапису одного з діячів “ЛНР” зробила висновки про причетність Суркова до спроби “державного перевороту” у так званій “Луганській народній республіці”.

Читайте також:
Сурков їде в Донецьк із мільярдом рублів від Кремля, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна