Деканоїдзе відповіла на рішення суду щодо незнання нею української мови

 

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе має мало часу для вивчення української мови, хоча займається цим, і не хоче говорити українською з помилками. Про це вона повідомила журналістам 24 жовтня, коментуючи рішення суду про її дисциплінарну відповідальність за ігнорування державної мови.

“Хочу сказати від душі, що є такі патріоти, які борються за прекрасну українську мову. На жаль, у мене дуже мало часу займатися, але я вчу, я читаю, і мені теж хотілося б розмовляти українською, як і ви. Але коли немає бази, фундаменту, це дуже важко”, – сказала Деканоїдзе, звертаючись до журналістки, інформує канал “112”.

Раніше “Новинарня” повідомляла, що Львівський окружний адміністративний суд  24 жовтня задовольнив позов львівського активіста Святослава Літинського про відмову МВС притягнути голову Нацполіції Хатію Деканоїдзе до дисциплінарної відповідальності через факти ігнорування української мови в публічних виступах.
Раніше Літинський подав аналогічний позов проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як відомо, Хатія Деканоїдзе (1977 р.н.) – грузинська й українська державна діячка, керівник Поліцейської академії МВС Грузії у 2007-2012 рр.; міністр освіти і науки Грузії в 2012 р.; голова Національної поліції України з 2015 р.

Читайте також:
Деканоїдзе: Хочемо уточнити норми різних законів, які будуть захищати поліцейських

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе. Фото з ФБДеканоїдзе не отримувала офіційних пропозицій очолити МВС Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна