Бойовики “ДНР” накрили артилерійським та мінометним вогнем житловий сектор Авдіївки. ФОТО

 

Незаконні збройні формування ОРДО накрили артилерійським та мінометним вогнем житловий сектор Авдіївки та місцевий цвинтар. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО.

“Вчора, 23 жовтня, спостережна група української сторони СЦКК отримала від підрозділу ДСНС інформацію, що у місті Авдіївка 22 жовтня внаслідок чергового обстрілу з боку незаконних збройних формувань ОРДО постраждали житловий сектор населеного пункту та міський цвинтар”, – йдеться в повідомленні.

Бойовики обстріляли цвинтар в Авдіївці

Військовослужбовці Спільного центру на місці події виявили розриви від артилерійських снарядів калібром 152 мм та 122 мм, а також мін калібром 120 мм та 82 мм. Обстеження місць падіння боєприпасів свідчать, що обстріли ворог здійснював з напрямків населених пунктів Яковлівка, Мінеральне та з боку Донецького аеропорту.

Цього разу руйнувань зазнали житлові будівлі по вулицях Корольова та Соборній, серед яких були й багатоповерхівки.

Повідомляється, що на місцевому цвинтарі значних збитків завдали ворожі 122-мм артилерійські снаряди, 120-мм та 82-мм міни. Від їхніх розривів постраждали пам’ятники, хрести, надгробні плити, огородження між могилами.

Бойовики обстріляли цвинтар в Авдіївці

Зазначається, що це вже не перший раз незаконні збройні формування ОРДО обстрілюють цей цвинтар. Останній раз 122 мм снаряди прилітали сюди в середині вересня, які тоді теж наробили чималих руйнувань. Це в черговий раз підтверджує, що ворога не цікавить доля мирного населення Донбасу, навіть пам’ять за померлими їх не зупиняє у досягненні мети – змусити Збройні Сили України піддатися на їхні провокації і запустити черговий виток ескалації конфлікту.

Всі ці випадки порушення режиму припинення вогню та використання бойовиками НЗФ ОРДО забороненого Мінськими домовленостями озброєння військовослужбовці української сторони СЦКК задокументували і передали матеріали фотофіксації представникам спеціальної моніторингової місії СММ ОБСЄ в Україні.

Читайте також:
Доба в АТО: у ЗСУ – без загиблих, в окупантів – шестеро вбитих

Бойовики знову гатили по Авдіївці з гранатометів, кулеметів та 120-мм мінометів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна