За тиждень поліція Донеччини затримала 5 бойовиків і оголосила підозру 80-м

 

У Лиманському районі Донецької області українська поліція затримала колишнього бойовика, який у 2014 році брав участь у боях за Слов’янськ у складі незаконних збройних формувань т. зв. “ДНР”. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

“35-річний мешканець Лиманського району, який на той час мешкав у Донецьку, записався до лав бандформування у час, коли йшли запеклі бої за Слов’янськ. Саме туди вербувальники відразу направили новобранця. У кінці червня [2014 року] українські підрозділи вже відтісняли бойовиків, і ватажки кинули туди резерв.

Чоловіку дали позивний «Тан» та поставили його охороняти казарму, де жили 100 бойовиків. Терористи зайняли школу на околиці Слов’янська, облаштувавшись посеред приватного сектору. Неподалік був розташований блокпост проросійських сил”, – йдеться в повідомленні.

Але вже через тиждень, разом зі своїми командирами на прізвиська “Мародер” та “Тор”, “Тан” він втік до окупованого Донецька, після чого переїхав на підконтрольну Україні територію.

“Він потай приїхав у село в Лиманському районі, де жили його батьки, та переховувався під виглядом мирного мешканця.
В результаті відпрацювання села поліцейськими бойовик був викритий та затриманий”, – повідомили в ГУ НП Донеччини в неділю, 23 жовтня.

 

 

Загалом протягом поточного тижня поліцейські Донеччини повідомили про підозру п’ятьом бойовикам, а також встановили особи та оголосили у розшук ще 80 учасників НЗФ.

Серед затриманих – жителі Слов’янська, Лиману, Маріуполя, Краматорська, Костянтинівки. Вік учасників НЗФ – від 23 до 35 років.

“Піддавшись провокаціям проросійських сил, вони брали участь в окупації Донецької області, через яку більше 1,5 мільйона людей були змушені покинути власні домівки. Цікаво, що, спричинивши гоніння патріотів, самі бойовики надали перевагу життю на території, підконтрольній Україні, а не у фейковій «республіці»”, – зазначили в поліції.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України – “створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”.
Бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Зазначається, що серед затриманих – 31-річний мешканець Маріуполя, який у квітні 2014 року брав участь в антиукраїнських мітингах, здійснював охорону захоплених адміністративних будівель та чергував на незаконно встановлених блокпостах, а після приходу в Маріуполь українських ЗСУ “як ні в чому не було, жив собі далі в українському місті”.

“Але поліцейські, які мають завдання встановити усіх учасників бандформувань «ДНР», викрили його, зібравши низку доказів”, – наголосили в ГУ НП.

Читайте також:
Поліція Донеччини затримала бойовика “Мурав’я”,
який пройшов від тюрми через Ростов до Дебальцевого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна