Уряд проти підвищення зарплат депутатам. “Хай краще людям доплатять”, – Гройсман

 

Кабінет Міністрів не підтримає підвищення окладів народним депутатам, що передбачено в ухвалених парламентом Бюджетних висновках. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

“Минулого тижня Верховна Рада проголосувала висновки та рекомендації народних депутатів щодо внесеного нами проекту бюджету на 2017 рік. Зараз ми в уряді опрацьовуємо зміни, запропоновані народними депутатами.
Ті, які слушні, будуть враховані. Але деякі будуть нами однозначно відхилені. Ми не підтримаємо ініціативу депутатів підвищити самим собі зарплату практично вдвічі”, – написав Гройсман на своїй сторінці у “Фейсбуці” в неділю, 23 жовтня.

“Вважаю, що це питання зараз не на часі. Зараз усім нам треба перш за все думати над тим, як підняти доходи звичайним людям.
Ми уже заклали в проект бюджету підвищення зарплат учителів, лікарів і в цілому підвищення соціальних стандартів. До другого читання уряд має намір ці позиції тільки посилити”, – зазначив глава уряду.

Читайте також:
Депутати вдруге за рік збільшили собі зарплати, тепер – до 36 тис. грн.

Нагадаємо, відповідно до проголосованих ВР Бюджетних висновків, посадовий оклад голови Верховної Ради вже з 1 листопада 2016 року мав би збільшитись до 30 мінімільних заробітних плат (мінімальна зарплата в Україні становить 1450 гривень) – тобто до 43,5 тисячі гривень. Заступники голови ВР мали б посадовий оклад у розмірі 28 мінімальних зарплат – 40,6 тисячі гривень. Заробітна плата народного депутата становила б 25 “мінімалок”, що дорівнює 36,250 тис. грн.

Заробітна плата голови ВР Андрія Парубія за вересень становила 20,2 тис. гривень, першого віце-спікера Ірини Геращенко – 19,7 тис., віце-спікера Оксани Сироїд – 18,6 тис. грн.

У 2016 році зарплати одного разу вже були суттєво підвищені – до 17,5 тис. грн. – у квітні, коли відповідне рішення ухвалив тодішній спікер Володимир Гройсман. Це було його останнє розпорядження на посаді голови ВР.

До того (після рішень 2014 року) народні депутати отримували менш як 5 тис. грн. Зокрема Сергій Лещенко повідомляв, що йому за січень 2016 року було нараховано з/п в розмірі 4900 грн.

Нагадаємо, днями Кабмін підвищив посадові оклади керівникам силових органів.

Читайте також:
Гройсман пообіцяв збільшити зарплати вчителям та назвав інші пріоритети бюджету-2017

Уряд підвищив зарплати Порошенку, Гройсману і міністрам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна