Суд у Харкові пробачив підприємця, який під примусом фінансував “ЛНР”

 

Київський райсуд Харкова звільнив від кримінальної відповідальності власника підприємства в Луганську, який передав 8 тисяч доларів представникам т. зв. “ЛНР”.

“Закрити кримінальне провадження… за підозрою у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 статті 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України на підставі ч. 4 статті 258-5 КК України, звільнивши його від кримінальної відповідальності”, – йдеться в рішенні судді Михайла Ляха, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

Як зазначено в мотивувальній частині документа, досудовим розслідуванням було встановлено, що в лютому 2015 року обвинувачений дізнався, що на його підприємство в Луганську приходили озброєні люди в камуфляжі, які висунули вимогу дати їм $8 тис., погрожуючи закрити підприємство і вилучити будматеріали на потреби “ЛНР”.
Про це він дізнався від свого знайомого, жителя Луганська. У березні 2015 року обвинувачений за попередньою домовленістю з цим знайомим передав бойовикам необхідну суму через іншого жителя Луганська.

В ухвалі суду також зазначається, що обвинувачений повністю визнав свою провину, добровільно повідомив про всі обставини злочину і сприяв його розкриттю.

Відповідно до ч. 4 ст. 258-5 КК України, особа (за винятком організатора або керівника терористичної організації), звільняється від кримінальної відповідальності за фінансування тероризму, якщо вона добровільно, до притягнення до кримінальної відповідальності, повідомила про це і сприяла припиненню або запобіганню злочину, який фінансувала, за умови, що в її діях немає складу іншого злочину.

У зв’язку з цим, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора і звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності, повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна“.

Читайте також:
Суд на Харківщині посадив бойовика “ДНР” на 3 роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна