Після обстрілу з боку бойовиків у смт Талаківка 4,5 тис. мешканців лишаються без газу

 

Внаслідок обстрілу бойовиками “ДНР” смт Талаківка Донецької області вранці 23 жовтня зруйновано 11 будинків, вилетіли близько 25 вікон, розбито 60 листів шиферу. Про це розповів Олександр Царьок – голова Кальміуської райдержадміністрації Маріуполя, якій підпорядковується селище Талаківка – в ефірі телеканалу “112 Україна“.

Селищний голова Талаківки В’ячеслав Салгалов уточнив: “Три будинки – це більш сильні ступені руйнування, решта – слабенькі, де одне-два вікна, у кого шиферинка і так далі”.

Унаслідок цього обстрілу й пошкодження газової труби понад 4,5 тисячі жителів селища залишилися без газу, написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

“Із газопроводу один шматок прийдеться міняти, тому що реально глобальні порушення, це просто вирізати треба буде, це великий обсяг робіт. А в другому місці, куди потрапив снаряд, там точкові, але теж пошкодження є, зараз комунальні служби цим займаються”, – підтвердив Царьок.

За його словами, після обстрілу в селищі залишається близько 100 будинків без електрики і близько 500 будинків – без газу. “Але всі сили кинуті на те, щоб максимально зараз до настання вечірнього часу максимально утеплити будинки, тому що дійсно 25 вікон просто винесло. До того ж зараз будуть виставлятися оперативні пости поліції, щоб не допустити факту мародерства”, – сказав Царьок, зазначивши, що в частині будинків електропостачання вже поновлено.

При цьому кореспондент “112-го каналу” зазначив, що бойовики на Маріупольському напрямку в останній тиждень обстрілюють не тільки позиції українських військових, а й мирних людей.

Читайте також:
Бойовики обстріляли передмістя Маріуполя, підпалили будинок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна