Дружина Саакашвілі знялася з другого туру виборів у Грузії на знак протесту

 

Сандра Рулофс, дружина екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі, на знак протесту проти фальсифікацій зняла свою кандидатуру з другого туру парламентських виборів у Грузії.

Як повідомляє агенція “Грузія Online“, про це Рулофс заявила в інтерв’ю “Одіші ньюз”.

Нагадаємо, як писала “Новинарня“, за підсумками голосування на виборах 8 жовтня Рулофс – кандидатка в депутати від партії “Єдиний національний рух”, заснованої Саакашвілі – набрала в мажоритарному окрузі №66 у Зугдіді 45,71% голосів (10 254 голоси), тоді як її конкурент від правлячої партії “Грузинська мрія” Едішер Толорая – 47,37% (10 626).
В процесі підрахунку голосів Рулофс тривалий час лідирувала, але зрештою поступилася першістю.

22 жовтня відбулося повторне голосування на чотирьох дільницях через серйозні порушення в першому турі. У підсумку Рулофс отримала 10 692 голосів (44,8%), Толорая – 11 607 (48,63%).

Тепер на двох фіналістів чекає другий тур голосування 30 жовтня.

Згідно із законодавством, ім’я Рулофс, як і раніше, буде значитися в бюлетенях. Однак сама вона висловила небажання брати участь у виборах.

“Хочу подякувати виборцям за довіру і завойовану перемогу, яку, на жаль, вкрали не тільки 8 жовтня, але і вчора (22 жовтня). Всі знають, що я перемогла у першому турі, тому вважаю образою вихід у другий тур на тлі цих несправедливих так званих “демократичних виборів”, – зазначила кандидатка.

Сандра Рулофс зазначила, що не вважає, що має брати участь у другому турі.

“У всьому Зугдіді дуже погана ситуація – створено злодійські, кримінальні умови й тиск, і я не бажаю, щоб у цих людей були ще проблеми… Я знаю, що я перемогла. І, виходячи з цього, жителів Зугдідського муніципалітету буду підтримувати в будь-якому випадку”, – зазначила Рулофс.

Також вона заявила, що фальсифікація “мала місце не лише у Зугдіді, а й у всій Грузії”.

“Я здивована оцінками міжнародних організацій (за винятком деяких), не зважаючи на те, що все більше відеоматеріалів поширюється, де добре видно порушення – зниклі бюлетені, одні й ті самі люди на різних дільницях, фотозйомка і т.д. Це фальсифікація, визначити масштаби якої неможливо – це було всюди”, – заявила вона.

“Моя перемога в першому турі була особистою поразкою для Іванішвілі, неформального правителя, який за кілька днів до 8 жовтня сказав, що “ця пані не переможе в Зугдіді”. І це сприйняли як наказ, і наказ повинен був бути виконаний. Це абсолютно неприйнятно для мене”, – заявила Сандра Рулофс.

Читайте також:
Саакашвілі висуває замість себе на виборах у Грузії дружину-голландку. ВІДЕО

Нагадаємо, на виборах 8 жовтня “Єдиний національний рух” Саакашвілі неочікувано зазнав розгромної поразки від правлячої “Грузинської мрії”, яка матиме в парламенті конституційну більшість.
У мажоритарних округах, де жоден із кандидатів не набрав 50% голосів, призначено другий тур виборів.
Євросоюз визнав грузинські вибори 8 жовтня демократичними.

Читайте також:
Черненко про вибори в Грузії: Це не Саакашвілі програв – це Росія виграла

У Грузії “Мрія” набирає майже 50%.
До парламенту проходить також проросійський альянс зі “скрепами”

Напередодні виборів соціологія показувала невелику перевагу “Єдиного національного руху” над “Грузинською мрією”, але майже 30% грузинів не визначалися з вибором до самого дня голосування.

Читайте також:
Чим важливі для України вибори в Грузії

“Грузинська мрія” олігарха Бідзіни Іванішвілі на тлі “Нацруху” є більш проросійською партією. Вона прийшла до влади в 2011 році після тривалого періоду жорсткого керівництва “ЄНР” реформатора Михеїла Саакашвілі.

Нагадаємо, в разі повернення до влади свого “Єдиного національного руху” голова Одеської обласної держадміністрації Михеїл Саакашвілі висловлював намір поїхати до Грузії “відстоювати перемогу” та рекомендував на пост глави МВС Грузії очільницю Національної поліції України Хатію Деканоїдзе.
Нинішня влада Грузії оголосила Саакашвілі в розшук та заочно арештувала.

Читайте також:
Саакашвілі пообіцяв не залишати Україну заради Грузії

Черновецький пролетів на виборах у Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна