Геращенко: Бойовики взяли в заручники ще одного українця, який приїхав на похорон

 

На окупованих територіях бойовики затримали ще одного українця, який поїхав туди на похорон батьків. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений президента України з мирного врегулювання на Сході Ірина Геращенко.

“…На жаль, маємо нових заручників не лише в РФ, але і на окупованих територіях. Одного українця затримали, коли він поїхав на похорон батьків”, – написала Геращенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Враження, що друга сторона намагається затримати якнайбільше українців, щоб потім шантажувати і торгуватися”, – додала вона.

За словами Геращенко, наступного тижня координатор у гуманітарній підгрупі ТКГ від ОБСЄ Тоні Фріш має отримати доступ до українців, які утримуються в “ДНР/ЛНР” в якості заручників, та має їх відвідати. “Дуже чекаємо результатів цієі поїздки”, – зазначила віце-спікер.

Раніше “Новинарня” писала, що на початку вересня в полон бойовиків потрапила представниця силових структур України. “Необережно поїхала на весілля до родичів на окуповану територію, її там і здали в МГБ”, – повідомляла Ірина Геращенко.

Читайте також:
Українська сторона в Мінську вимагає звільнити з СІЗО “дітей-диверсантів”

Геращенко про Мінськ: Києву відоме місце перебування 57 українських заручників в ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.