В зоні АТО відкрили новий контрольний пункт пропуску “Майорськ”

 

Сьогодні в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій області відбулось відкриття нового контрольного пункту в’їзду-виїзду “Майорськ”. До цього на дорожньому коридорі “Горлівка-Артемівськ” функціонував КПВВ “Зайцеве”, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

“Рішення про перенесення КПВВ “Зайцеве” ближче до лінії розмежування було прийняте для більш якісного посилення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів. Також це дозволить зменшити можливість проникнення на підконтрольну територію злочинних елементів і ДРГ.
Крім того, нове місце розташування КПВВ виведе із сірої зони такі населені пункти, як Зайцеве, Майорськ, Курдюмівка, Одрадівка, Миколаївка, Кодима, що зменшить соціальну напругу і виключить потребу у перетинанні КПВВ жителями цих населених пунктів. Активна фаза робіт про перенесення контрольних пунктів розпочалась близько двох тижнів тому”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що КПВВ “Майорськ” побудували за удосконаленою технологією, яка дозволить зменшити час очікування для осіб, які прямують в обидва напрямки.

В пункті організовано 29 робочих місць для інспекторів прикордонної служби на 4 в’їзних смугах руху та 4 виїзних, а також облаштовано окрему смугу для руху місцевих жителів.

Пропускна спроможність подорожуючих в пішому порядку буде збільшено вдвічі порівняно з “Зайцевим”. Загалом пропускна спроможність контрольного пункту становить близько 7-8 тисяч осіб та 2 тисяч транспортних засобів.

З метою своєчасного реагування на збільшення пасажиропотоку в КПВВ є можливість для здійснення реверсивного руху.

Як і раніше, до несення служби в контрольному пункті будуть залучатись лише ті прикордонники, які мають досвід роботи в пунктах пропуску та пройшли відповідну підготовку.

Фотогалерея з відкриття КПВВ Майорськ (ФБ Павла Жебрівського):

kpvv-mayorsk-foto-fb-pavlo-zhebrivskiy-_КПВВ Майорськ kpvv-mayorsk-foto-fb-pavlo-zhebrivskiy-_ kpvv-mayorsk-foto-fb-pavlo-zhebrivskiy-_2 kpvv-mayorsk-foto-fb-pavlo-zhebrivskiy-_4
<
>

ОНОВЛЕНО. Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівьский у “Фейсбуці” оприлднив фото з відкриття КПВВ і зазначив: “Сьогодні відкрили КПВВ «Майорськ», який був перенесений із с. Зайцеве на станцію Майорська. Дуже важлива подія для регіону. Насамперед виводимо із так званої сірої зони 9 населених пунктів, де проживає майже 4 тисячі осіб (Зайцеве, Майорськ, Курдюмівка, Одрадівка, Миколаївка, Кодима, Бахмутівка, Тоненьке, Водяне). Це значно полегшить життя мешканцям цих сіл, оскільки їм тепер не потрібно буде щоразу проходити контроль”.

Читайте також:
Із “сірої зони” виведуть 9 селищ, КПВВ перенесуть у Майорськ, – Жебрівський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна