В Чехії створили підрозділ МВС для боротьби з пропагандистами Кремля

 

Міністерство внутрішніх справ Чехії створило спеціальний підрозділ для боротьби з “російською пропагандою” та іншими спробами іноземних держав впливати на думку жителів країни. Про це заявив голова відомства Мілан Хованец, інформує ВВС.

У вересні Служба безпеки та інформації країни заявила, що Росія веде “інформаційну війну” на території Чехії. За даними чеської контррозвідки, Москва організувала роботу мережі пропагандистських агентів і груп. На думку влади Чехії, цю мережу можуть використати для дестабілізації ситуації в країні.

За словами міністра, підрозділ з 20 людей буде боротися з дезінформацією та радити представникам влади, як реагувати на її поширення. “Ми хочемо потрапити в кожен смартфон”, – заявив пан Хованец. Він пояснив, що новий підрозділ МВС активно використовуватиме соцмережі і реагуватиме на дезінформацію населення практично в режимі реального часу.

Москва поки що не прокоментувала заяву чеського міністра.

Читайте також:
У Чехії хочуть закрити представництво “ДНР”, але ще не придумали як

Через “історію Лізи” уряд Німеччини посилює боротьбу з російською пропагандою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна