У вбитого бойовика знайшли записи про “сакральну місію Росії” та про “духовний центр планети”

 

Через КПВВ “Мар’їнка”, незважаючи на обстріл з боку непідконтрольної Україні Олександрівки, українська сторона передала представникам громадської організації, яка здійснює свою діяльність на території так званої “ДНР”, тіло чергового російського окупанта. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО.

“Ця подія відбулася у рамках гуманітарного проекту Збройних сил України “Евакуація 200” метою якого є повернення тіл загиблих до місць остаточного поховання, сприяння в організації їх вшанування та надання можливостей сім’ям загиблих отримати відповідний соціальний захист держави. У даному випадку, не зважаючи на те, що людина воювала проти нашої держави, Україна дотримуючись християнських принципів та міжнародних норм після проведення відповідної експертизи, не зволікаючи, передала тіло для подальшого поховання родичами загиблого”, – йдеться в повідомленні.

Озброєного чоловіка віком приблизно 40-45 років 17 жовтня 2016 року було вбито неподалік селища Водяне під час бойового зіткнення.

У знайденому при ньому нотатнику є запис, який ілюструє, чому він приїхав воювати на Донбас та як російська пропаганда виправдовує свою агресію в Україні:

“Сакральная миссия России – сохранить культуру, восстановить и развить ее, своим примером показывая всему миру как нужно жить будучи творцом, воспитывая потомство беспокоящееся не только о себе, а и о своей Родине – Державе. Россия – это духовный центр планеты”.

записник бойовка

Також в записах йдеться про якесь світло, яке він для себе обрав.

В повідомленні зазначається, що запис, зроблений у зошиті на кількох сторінках, практично без виправлень, посеред суто військових термінів та інформації щодо бойових дій, схожий на добре підготовлений матеріал наданий кремлівськими кураторами для виступу – або перед телекамерою або перед іншими обдуреними людьми, які приїхали на Донбас захищати “духовний центр планети” від бандерівців.

Читайте також:
В Україну не впустили священника-ДНРівця РПЦ, який закликав до знищення України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна