“Сепари” Чернігівщини утворили свою псевдодержаву. ФОТО

 

Служба безпеки України викрила на Чернігівщині членів псевдодержавне утворення “Титульний суверенний народ України”. Про це йдеться в повідомленні відомства.

Стосовно членів псевдодержавного утворення у рамках відкритого кримінального провадження СБУ спільно з прокуратурою веде слідчі дії

Як встановили співробітники СБУ, на Чернігівщині група осіб створила самопроголошені владні структури, у тому числі органи місцевого самоврядування, судові та правоохоронні органи, фінансові установи.

Члени незаконного об’єднання не визнають повноважень державних органів влади України, відмовляються виконувати вимоги українського законодавства щодо призову на строкову військову службу.

Також незаконне об’єднання розпочало видачу мешканцям регіону т.зв. “паспортів людини корінного народу України” з обіцянкою звільнення від оподаткування, непідсудності органам судової влади України, уникнення сплати комунальних платежів, недоторканості майна та ін.

Намагаючись отримати визнання, зловмисники організували листування з органами державної влади, правоохоронними структурами та посольствами іноземних держав.

Під час обшуків у помешканнях та офісних приміщеннях псевдоутворення оперативники спецслужби вилучили устави та статутні документи; бланки паспортів довільного зразка, посвідчення, водійські права; печатки та штампи; виготовлені власні банкноти; автомобільні номери тощо. Досудове розслідування триває.

n_2100_52554852 screenshot_1 screenshot_2 screenshot_3 screenshot_4 screenshot_5 screenshot_6 screenshot_7 screenshot_8
<
>

Читайте також:
В Україну не впустили священника-ДНРівця РПЦ, який закликав до знищення України. ФОТО

На Дніпропетровщині затримали “сепара”, який вів активну антиукраїнську пропаганду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна