Санкції ЄС проти Росії через авіаудари по Алеппо заблоковані Італією

 

Лідери Європейського Союзу засудили Росію за бомбардування цивільних осіб в обложеному сирійському місті Алеппо, але зіткнулися з опором Італії у питанні введення нових санкцій проти Москви. Про це повідомляє “Європравда” з посиланням на Reuters.

Італійський прем’єр-міністр Маттео Ренці заявив, що економічні санкції не повинні бути частиною цієї стратегії, тому що вони не змусять Москву вести переговори з мирного врегулювання.

“Ми повинні зробити все можливе для мирного врегулювання в Сирії, але важко уявити, що це має бути пов’язано з подальшими санкціями проти Росії”, – сказав Ренці журналістам у Брюсселі, де обговорили стратегію ЄС.

Агентство також відзначає, що у фінальній версії заяви, яку мають прийняти за результатами саміту,  прибрали формулювання щодо можливого введення санкцій проти російських громадян і компаній, пов’язаних із сирійським президентом Башаром аль-Асадом.

Загалом, у перший день саміту ЄС учасники домовилися посилити тиск на Москву та сирійський уряд, але не домовилися щодо санкцій через бомбардування Москви в Сирії, як хотіли деякі уряди ЄС.
Зійшлися тільки на нечіткому попередженні про те, що “ЄС розгляне всі наявні варіанти, якщо нинішнє насильство буде продовжуватися”, зазначає “Європейська правда”.

Читайте також:
Німеччина хоче ввести додаткові санкції проти Росії через Сирію

Через дії Кремля в Сирії ЄС відмовився від ідеї скасувати санкції проти Росії, – Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна