Генпрокуратура передала до суду справу екс-голови Києво-Святошинської

 

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків голови Києво-Святошинської райдержадміністрації Київської області Миколи Шкаврона, якого обвинувачують у роздачі землі під Києвом. Про це у “Фейсбуці” написав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Як повідомила прес-служба ГПУ, управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління та департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генпрокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-в.о. голови Києво-Святошинської РДА у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

“Встановлено, що у грудні 2012 року виконувач обов’язків голови Києво-Святошинської РДА Київської області, діючи умисно, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби та в інтересах третіх осіб, незаконно підписав розпорядження про припинення права постійного користування земельними ділянками одного з державних підприємств та про виділення земельних ділянок у власність ряду «підставних» осіб, загальною площею 350 га вартістю 373,9 млн. грн., чим спричинив тяжкі наслідки інтересам держави”, – зазначили в ГПУ.

Обвинувальний акт 21.10.2016 скеровано до суду для розгляду по суті.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (в редакції 2012 року): використання службовою особою свого службового становища всупереч інтересам служби в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки.
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 6 років, нагадує управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

Як відомо, колишній в. о. голови Києво-Святошинської РДА Київської області Микола Шкаврона з 1984 до 2007 року працював на різних посадах у Бучанському лісгоспі. З листопада 2011-го по березень 2014 року – за президента Януковича – був першим заступником голови Києво-Святошинської РДА та очолював місцевий осередок Партії регіонів.

Читайте також:
Генпрокуратура завершила розслідування у справі Кацуби-молодшого, подільника Курченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна