Рада ухвалила Бюджетні висновки для Кабміну без Опоблоку, РПЛ, “Батьківщини” й “Самопомочі”

 

На вечірньому засіданні в четвер, 20 жовтня, Верховна Рада ухвалила постанову “Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік”.

Після тривалого обговорення проект постанови №5000-П за основу підтримали 245 депутатів. За “Бюджетні висновки Верховної Ради” в першому читанні проголосували 230 парламентаріїв.

Постановою доручено Кабінету Міністрів підготувати проект закону про Державний бюджет України на 2017 рік до другого читання відповідно до Бюджетних висновків ВР та подати його на розгляд парламенту у двотижневий строк з дня набрання чинності цією постановою.

За Бюджетні висновки в першому читанні голосували: фракція БПП – 109 “за”, “Народний фронт” – 67, “Відродження” – 19, “Воля народу” – 17, позафракційні – 17, “Самопоміч” – 1 (Маркевич).

“Опоблок”, “Батьківщина”, Радикальна партія – 0 голосів.

Під час обговорення Рада не підтримала жодну із поправок народних депутатів, що вносилися до постанови, зокрема Юлії Тимошенко, Ольги Богомолець та Наталії Королевської.
Порівняно найбільше голосів (220) набрала, але теж не була схвалена поправка Ірини Сисоєнко із “Самопомочі” щодо додаткового фінансування машин екстреної медичної допомоги.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, закликаючи Раду до співпраці задля вчасного прийняття державного бюджету на 2017 рік, заявив: “Це має бути наша спільна з вами робота, де ми чітко з вами вийшли на подальші пріоритети і підійдемо до остаточного голосування до 1 грудня з більш якісним документом”.

Прем’єр наполягає на тому, що бюджет є “абсолютно реальним”.

“Розумію, що дехто не проголосує з політичних причин, бо жаба давить… А чого жаба давить? Бо у нас вийде. Ми реально зробимо зміни в країні. Я в це щиро вірю”, – заявив Гройсман.

“Коли хтось заганяв країну в депо, я працював мером… Я виводив місто з останніх у передові, а ви країну заводили туди, де вона зараз знаходиться… Давайте ми виведемо країну із затяжної депресії і дамо людям надію на нормальне життя”, – закликав прем’єр-міністр.

Читайте також:
З імовірних коштів спецконфіскації 10,5 млрд. закладено в бюджет-2017, – Гройсман

Рада ухвалила спільну з Польщею і Литвою декларацію пам’яті й солідарності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна