НАБУ вилучило $600 тис. із сейфу довіреної особи Онищенка

 

Детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуку індивідуального банківського сейфа довіреної особи народного депутата Олександра Онищенка вилучили готівку в розмірі 600 тисяч доларів США. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Зазначається, що вказана особа є номінальним власником фактично належної народному депутату компанії-нерезидента, котра володіє частками в статутному капіталі ТОВ “Карпатнадраінвест” та ТОВ “Надра Геоцентр”, які є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вказані гроші.

Обшук було проведено 19 жовтня в рамках досудового розслідування так званої “справи Онищенка” – кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем під час реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ПАТ “Укргазвидобування”.

Як відомо, Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії “Укгазвидобування”, який отримували за угодою про спільну діяльність.

Сам Онищенко, позбавлений депутатської недоторканності, переховується від арешту в Британії.

Читайте також:
НАБУ арештувало майна й активів Онищенка на 4 мільярди гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна