Київ відхилить електронну петицію про заборону перейменування проспекту Бандери через фальсифікації

 

У зв’язку з масовими фальсифікаціями під час голосування Київ відхилить електронну петицію №4094 про недопущення перейменування проспекту Степана Бандери. Ще дві петиції під питанням, інформує прес-служба КМДА.

“За результатами перевірки голосів 3396 голосів або 30,09% скоріш за все були введені механічним способом без участі громадян”, – повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко. За його словами, у процесі було задіяно 160 ІР-адрес, з яких було “вкинуто” від 682 до 6 голосів. Ще з 34 ІР-адрес голосували 5 разів та з 49 ІР-адрес – 4 рази.

Повідомляється, що більшість із таких “голосів” введено шляхом використання електронної пошти з домену @meta.ua, а прізвище, ім’я та по батькові введено великими літерами без пробілів. Також зафіксовано 28 фактів (56 голосів) голосування одним громадянином двічі за вказану петицію. У даному випадку співпадають дані про ІР-адреси, прізвища, імена, по батькові та адреси електронної пошти.

Наочно демонструє можливість фальсифікацій і графік підписання петиції.

grafik

“Враховуючи розмах та явність фальсифікації голосів, у міста немає інших варіантів, окрім відхилення цієї петиції“, – зазначив Бондаренко.

Ще дві петиції, які мають певні ознаки введення голосів механічним способом без участі громадян, наразі не відхилені, проте вказана інформація буде врахована під час їх розгляду.

Статтею 23-1 Закону України “Про звернення громадян” заборонено автоматичне введення інформації, в тому числі підписання електронних петицій без участі громадян.

Тому КМДА направила звернення до прокуратури міста Києва стосовно порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого статтею 361 КК України у зв’язку із виявленням фактів можливого незаконного втручання в роботу системи подання електронних петицій, що призвело до викривлення інформації у цій системі.

“Механізм електронних петицій – це інструмент для привернення уваги менеджменту міста до проблем, які реально хвилюють киян. Проте будь-яке зловживання цим механізмом та фальсифікації результатів голосування можуть дискредитувати цей молодий інструмент як в очах міської адміністрації, так і в очах громадськості. Адже спотворення результатів голосування не йде на користь демократії, – зазначив Володимир Бондаренко. – Місто буде вживати максимум можливих заходів, аби не допустити в подальшому подібні фальсифікації на догоду чиїмось корисливим або політичним інтересам. І якщо хтось цілеспрямовано намагається викривити думку киян – він має бути покараним”.

Інформація стосовно можливої фальсифікації голосів буде врахована під час розгляду вказаних електронних петицій.

Читайте також:
Депутат від БПП засудив перейменування Московського проспекту на честь “нацистського прихвосня Бандери”

Московський проспект у Києві перейменували на Степана Бандери. Проспекту Шухевича поки не буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна