Депутати вдруге за рік збільшили собі зарплати, тепер – до 36 тис. грн.

 

Верховна Рада проголосувала за те, аби майже вдвічі збільшити посадові оклади народних депутатів та керівників парламенту.
Відповідна норма міститься в ухваленій Радою постанові №5000-П “Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік”, зазначає “Економічна правда”.

Крім інших пропозицій, в Бюджетних висновках зазначено: “Затвердити норми фінансового забезпечення діяльності народних депутатів України”.

Документ скасовує усі попередні рішення ВР, які стосуються норм фінансового забезпечення парламентаріїв.

Виходячи із документу, посадовий оклад голови Верховної Ради збільшиться до 30 мінімільних заробітних плат (мінімальна зарплата в Україні становить 1450 гривень) – тобто до 43,5 тисячі гривень.
Заступники голови ВР матимуть посадовий оклад у розмірі 28 мінімальних зарплат – 40,6 тисячі гривень.

Заробітна плата народного депутата становитиме 25 “мінімалок”, що дорівнює 36,250 тис. грн.

Згідно із документом, для оплати праці помічників-консультантів незалежно від їх кількості народному депутату встановлюється загальний місячний фонд у межах 16 мінімальних заробітних плат – 23,2 тисячі гривень.

Відповідні зміни набирають чинності з 1 листопада 2016 року.

Як відомо, заробітна плата голови ВР Андрія Парубія за вересень становила 20,2 тис. гривень, першого віце-спікера Ірини Геращенко – 19,7 тис., віце-спікера Оксани Сироїд – 18,6 тис. грн.

У 2016 році зарплати одного разу вже були суттєво підвищені – до 17,5 тис. грн. – у квітні, коли відповідне рішення ухвалив тодішній спікер Володимир Гройсман. Це було його останнє розпорядження на посаді голови ВР.

До того народний депутат Сергій Лещенко повідомляв, що йому за січень було нараховано з/п в розмірі 4900 грн.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін підвищив посадові оклади керівникам силових органів.

Читайте також:
Гройсман пообіцяв збільшити зарплати вчителям та назвав інші пріоритети бюджету-2017

Уряд підвищив зарплати Порошенку, Гройсману і міністрам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна