У центрі Києва затримали трьох силовиків, які виманили $200 тис. нібито за вплив на суд

 

Співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури затримали в Києві трьох учасників організованого угруповання силовиків, які вимагали гроші за забезпечення виправдувального вироку. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що двоє колишніх співробітників МВС та військовий запропонували комерсантові, який звинувачується в скоєнні підготовки до навмисного вбивства, вирішити питання про його звільнення. За 200 тисяч доларів США вони гарантували сприяння в ухваленні апеляційним судом рішення про винесення виправдального вироку та скасування рішення суду першої інстанції.

Співробітники спецслужби з’ясували, що реальних можливостей виконати “обіцянку” зловмисники не мали.

Оперативники СБ України затримали трьох вимагачів в одному з кафе в центрі Києва під час отримання всієї суми від родича підприємця. В одного із затриманих вилучено травматичний пістолет.

Фото СБУ:

zatrimannya-troh-silovikiv-iz-200-tis-dolariv-sbu-1 zatrimannya-troh-silovikiv-iz-200-tis-dolariv-sbu-3 zatrimannya-troh-silovikiv-iz-200-tis-dolariv-sbu-2
<
>

Тривають обшуки у четвертого учасника угруповання, який представлявся працівником органів прокуратури.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (“шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою” – карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна).

Читайте також:
На Банковій затримали посередника із $30 тис. за призначення судді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна