Парламентські слухання “Державні гарантії соцзахисту учасників АТО, Революції Гідності та їх родин” – враження, ВІДЕО

 

Ірина Геращенко
перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі

Парламентські слухання 19 жовтня на тему: “Державні гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції, Революції Гідності та членів їх родин: стан і перспективи” (FB)

Є люди, які заряджають оптимізмом і впевненістю, що нас не здолати. Вадим Свириденко втратив всі кінцівки після Дебальцевого. Довге й важке лікування. І ось сьогодні з посмішкою розповів мені, що вже наступного тижня… бігтиме марафон, 10 кілометрів!

Він просто неймовірний. Як і більшість усіх наших хлопців, що пройшли пекло війни, що непросто повертаються до мирного життя, а хочуть бути важливими для країни й після фронту, не лише на війні.

Ці чоловіки хочуть бути затребуваними і в мирному житті.

Про соціальні проблеми учасників АТО та їх родин, про потреби сімей Небесної Сотні й Небесної Тисячі, що їх забрала війна, говорили сьогодні (19 жовтня) на парламентських слуханнях, за підсумками яких будуть підготовлені нові законопроекти, пропозиції до бюджету 2017 року.

Ключова проблематика – медична і психологічна реабілітація, працевлаштування, житло.

Страшні втрати понесла Україна за два останні роки. 108 осіб загинули на Майдані. 60-м постраждалим учасникам Революції Гідності та близько 4 тисячам учасникам АТО надано статус інваліда війни. Близько 1 тисячі учасників Майдану отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Понад 266 тисячам учасників АТО надано статус учасника бойових дій.
Маємо вже понад 6 тисяч членів сімей загиблих.

І, будьмо чесними, поки що держава не завжди оперативно й відповідально реагує на ці виклики.

Питання не лише в матеріальній підтримці – питання в ставленні. Ми повинні це змінювати.

Подяка комітету ВР з питань ветеранів АТО, що організували ці слухання.

Читайте також:
“Ветерани АТО – запобіжник від приходу до влади проросійських сил

Заступник міністра соціальної політики України Віктор Іванкевич:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна