Архієпископа УПЦ КП затримали ФСБшники на адмінкордоні з Кримом

 

У середу, 19 жовтня, при перетині адмінкордону з окупованим Кримом на контрольно-пропускному пункті “Чонгар” російськими службовцями був затриманий архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ Київського патріархату Климент (Кущ). Про це повідомив архієпископ Євстратій (Зоря), голова інформаційного управління УПЦ КП.

Приводом для затримки була “посилена перевірка документів”.

Протягом більш як години російські прикордонники, які входять до системи ФСБ РФ, не випускали архієпископа Климента з приміщення, не надаючи пояснень.

“Про затримання стало відомо, тому, можливо, зрештою архієпископ зміг перетнути адмінкордон і зараз перебуває в Сімферополі”, – написав Зоря в соцмережі.

За словами речника УПЦ КП, подібне затримання відбулося раніше при виїзді Климента з Криму – тоді працівники російських служб проводили “посилену перевірку документів” та цікавилися метою поїздки, затримання також тривало понад годину.

“Посилену увагу до себе при перетині адмінкордону архієпієпископ Клімент пов’язує з тим, що він повідомляє правдиву інформацію щодо утисків української громади і вірних УПЦ КП в окупованому Криму. Що, очевидно, не подобається російській владі яка у такий спосіб чинить тиск на нього”, – зазначив Зоря.

Він додав: “Нагадаю, що у 2014 році лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемільов та Рефат Чубаров не були пропущені російською владою через адмінкордон і дотепер вони не можуть в’їхати до Криму”.

Читайте також:
Окупаційний суд у Криму оштрафував УПЦ КП та витискає із собору в Сімферополі

У Криму помолилися за Небесну Сотню та загиблих воїнів АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна