“Укроборонпром” привіз під Раду свою техніку та вніс 14 законопроектів

 

Державний концерн “Укроборонпром” презентував стратегію реформування оборонно-промислового комплексу Україні перед депутатами у Верховній Раді. Про це повідомляє прес-служба концерну.

Для більшого ефекту “Укроборонпром” влаштував виставку своєї продукції в кулуарах ВР та в дворі парламенту.

Стратегія від ДК передбачає: корпоратизацію, аудит, кластеризацію, захист технологій і запуск платформи розвитку інновацій UkrARPA.

“Вітчизняний ОПК був знищений, але сьогодні він відновлюється та працює – нова техніка постійно постачається у війська. У Верховній Раді України ми маємо постійно приділяти уваги сектору оборонної промисловості, підтримувати її та стимулювати розвиток”, – заявив голова підкомітету з питань оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Артур Герасимов.

“Два роки тому команда “Укроборонпрому” почала реанімацію ОПК України. Зараз ми ступили на шлях стрімкого розвитку. Концерн забезпечує українських воїнів найнеобхіднішим, розробляє інноваційну техніку та інтегрується у світовий ринок. Але щоб цей процес набрав максимальних обертів, треба перейти від радянських стандартів управління галуззю до сучасних, загальноприйнятих у світі. А для цього – вдосконалити законодавство. Ми розраховуємо на всебічну підтримку народних депутатів у посиленні обороноздатності України”, – наголосив керівник концерну Роман Романов.

Спікер Верховної РадиАндрій Парубій особисто оглянув експозицію військової техніки від “Укроборонпрому”.

“Особливу хочу відзначити безпілотник “Фантом”, що є зразком інноваційної та сучасної військової техніки”, – зазначив він.

Парубій заявив під час брифінгу, що “Укроборонпром” вніс до Верховної Ради України 14 законопроектів у сфері оборонно-промислового комплексу (ОПК).

“Укроборонпром” вже зареєстрував та подав до Ради 14 законопроектів, які дають їм можливість розвивати галузь і напрями, зокрема створення спільних підприємств з науковими установами для спільних наукових розробок. Для Верховної Ради це було, є і залишається пріоритетом”, – сказав голова ВР.

Читайте також:
“Укроборонпром” представив зразок нового бойового модуля “Вій”

Волонтери закликають підтримати петицію до Кабміну про реформу ДК “Укроборонпром”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна