СБУ викрила провезення гвинтівок з “ДНР”, сказала – “для ДРГ”. ОНОВЛЕНО

 

Правоохоронці перекрили “канал постачання зброї” з тимчасово окупованих терористами територій для потреб диверсійних груп “ДНР”. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

“На блокпосту поблизу села Березове Мар’їнського району Донеччини правоохоронці зупинили авто. Під час огляду машини співробітники спецслужби виявили шість одиниць вогнепальної нарізної зброї, у тому числі одну снайперську та дві штурмові гвинтівки. Чоловік надав підроблені документи щодо походження зброї”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, зловмисник перевозив частину зброї для закладання у схованку, призначену для диверсійної групи терористів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, що причетні до організації та функціонування каналу передачі зброї диверсантам.

Водночас коментатори у “Фейсбуці”, зокрема морський піхотинець, військовослужбовець і волонтер Тарас Чмут, розкритикував звіт спецслужби.

“Той випадок, коли СБУ вважає нас за дурнів. Мисливська зброя яку можна купити в “Ібісі” чи деінде, різко стала “каналом постачання ДРГ”. Ще б написали, що з неї планували вчинити замах на Пороха. Стид і позор…” – написав він.

Читайте також:
СБУ на Луганщині виявила два схрони зі зброєю

Поліція Києва виявила сховок з арсеналом зброї з АТО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна