Ракетоносій Antares з першою українською ступінню успішно стартував на МКС. ВІДЕО

 

Ракетоносій Antares OA5 з вантажним кораблем Sygnus на борту здійснив успішний старт з Середньоатлантичного регіонального космопорту на острові Волопс, штат Вірджинія, США. Про це повідомляє “Укрінформ“.

Запуск ракети відбувся о 19:45 за місцевим часом (02:45 за Києвом), раніше він планувався на 19.40.

Ракетоносій доставить на Міжнародну космічну станцію 2,4 тонни корисного вантажу, який містить провізію для екіпажу, обладнання для МКС, а також для проведення наукових досліджень на орбіті.

Головним розробником ракети-носія Antares є корпорація Orbital Science Corporation (США). Однак апарат створюється в рамках міжнародної кооперації за участю, в тому числі, підприємств України. Зокрема, основна конструкція першої ступені Antares розроблена Конструкторським бюро “Південне”, виготовлена “Південним машинобудівним заводом ім. А. М. Макарова” в кооперації з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Київприлад” (Київ), “Хартрон-ЮКОМ “(Запоріжжя),”Чезара” і “Рапід” (Чернігів).

Ракета-носій призначена насамперед для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів.

“Вітаю наших дніпровських колег та всіх, хто вболіває за ракетобудівну галузь. Сьогодні вночі корабель Antares з першою українською ступенню успішно доправив вантаж на МКС. Це перший політ після аварії в 2014 році. І він дуже важливий”, – написав у “Фейсбуці” прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте також:
У США успішно пройшла випробування “напівукраїнська” ракета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна