Рада підтримала законопроект, яким зрівняла пенсії військових і “неоформлених” інвалідів-учасників АТО

 

Верховна Рада підтримала в першому читанні і в цілому законопроект №2345а, яким зрівняла пенсії військовослужбовців (членів їх сімей) та осіб, які стали інвалідами внаслідок безпосередньої участі в антитерористичній операції і забезпечення її проведення, а також родичів загиблих при зазначених обставинах.

За прийняття в цілому проголосували 264 депутати.

Як сказав голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, дія закону поширюється приблизно на 2 тисячі осіб. Ідеться про тих, хто навесні-влітку 2014 року, коли лише тривало формування Збройних сил, став учасником АТО, загинув чи був поранений і отримав інвалідність, але на той час ще не встиг оформитися в лавах силових структур.

“Законодавчим актом передбачено включити до переліку осіб, які стали інвалідами у зв’язку з пораненням, каліцтвом, контузією або внаслідок захворювання, пов’язаного з безпосередньою участю в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення, членів їх сімей та членів сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення”, – зазначає прес-служба ВР.

Законом з цією метою доповнено статтю 3 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Додаткова потреба в коштах на виконання цього закону становитиме 3,8 млн. грн. на місяць.

Читайте також:
Пенсійний вік піднімуть лише після збільшення тривалості та якості життя, – Розенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна