Рада заново почала затверджувати Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних

 

Верховна Рада має намір схвалити створення Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних. В першому читанні за основу законопроект №2504а-д проголосували 228 народних депутатів, інформує прес-служба парламенту.

Законопроектом передбачається визначити основні засади створення та ведення Єдиного державного реєстру, унормувати питання ведення військового обліку військовозобов’язаних, який здійснюватиметься не тільки на паперових облікових картках, а й в електронному вигляді в єдиній централізованій базі даних. Її планується створити з використанням існуючих баз даних Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Міністерства освіти і науки України та інших органів державної влади.

Функціонування реєстру дозволить створити централізовану базу даних усіх військовозобов’язаних та призовників, зменшити корупційний чинник у військових комісаріатах під час мобілізації та унеможливить ухилення громадян від призову на військову службу, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у лютому “Новинарня” писала про те, як  парламент вдруге провалив закон про Держреєстр військовозобов’язаних.

Читайте також:
Рада підтримала законопроект, яким зрівняла пенсії
військових і “неоформлених” інвалідів-учасників АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.