Порошенку надіслали запит щодо нового голови ГУР, який “зачищав Євромайдан”

 

Від президента Петра Порошенка чекають пояснень щодо призначення на посаду начальника Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби, який був “причетний до плану зачистки Євромайдану”.
Про це йдеться в депутатському зверненні нардепа від “Самопомочі” Єгора Соболева.

Депутат оприлюднив скан офіційного звернення до Порошенка та міністра оборони Степана Полторака на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

У листі Соболєва зазначено, що Василь Бурба, призначений на посаду керівника ГУР МОУ, раніше (за часів президента Януковича) очолював друге управління Головного управління “К” СБУ.

“Прошу публічно пояснити це призначення. Не мені Вам розповідати про тотальну корумпованість цього управління”, – написав Єгор Соболєв.

“Також Ви не можете не знати про інформацію, оприлюднену головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем, про причетність В. В. Бурби до плану зачистки Євромайдану”, – зазначив Соболєв.

Як відомо, 15 жовтня президент Петро Порошенко своїм указом звільнив Валерія Кондратюка з посади начальника ГУР Міноборони і призначив на цей пост Василя Бурбу, який працював в СБУ. Кондратюка у свою  чергу було призначено заступником голови адміністрації президента.

Свого часу Геннадій Москаль, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, опублікував копію плану “Бумеранг” щодо ліквідації Євромайдан, в якому в якості відповідального виконавця фігурував зокрема Василь Бурба.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна