Печерський суд дозволив арешт представника Путіна в Криму та російського генерала

 

Печерський районний суд Києва дозволив досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо колишнього уповноваженого представника президента Росії у так званому “Кримському федеральному окрузі” Олега Бєлавєнцева та заступника головнокомандувача Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенанта Ігоря Турченюка, дозволено їх арешт. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генрокуратури.

Таке рішення суд виніс 17 жовтня, задовольнивши прохання Генпрокуратури.

Згаданих осіб підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених статтями “посягання на територіальну цілісність і недоторканість України”, “підбурювання до державної зради” та “ведення агресивної війни”.

В повідомленні вказано, що Бєлавєнцев та Турченюк у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, “вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України”. Також вони підбурювали військовослужбовців ЗСУ до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України, що призвело до тимчасової окупації території АР Крим і міста Севастополь та інших тяжких наслідків.

“Підозрюваних оголошено у розшук, слідчими-суддями надано дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
ГПУ оголосила підозру 18 високопоставленим росіянам через війну на Сході.
ПРОСЛУШКА ЗАТУЛІНА І ГЛАЗЬЄВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна