Парламенти  України, Литви і Польщі ухвалять унікальну заяву щодо подій Другої світової війни

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що у четвер, 20 жовтня, три парламенти – України, Литви і Польщі – мають ухвалити заяву щодо подій Другої світової війни. Про це він заявив під час брифінгу у вівторок у дворі Верховної Ради, де презентовано новітні розробки “Укроборонпрому”, повідомляє “Укрінформ“.

“Свого часу я виступив з ініціативою спільного звернення трьох парламентів – України, Польщі і Литви – з приводу подій, які відбулися в наших землях з початку Другої світової війни. Для нас є важливим, щоб напруга, яка виникла між Україною і Польщею влітку цього року, була знята, щоб всі історичні інсинуації були відкинуті. В цій заяві ми передбачаємо вказати, хто був винуватцем цієї трагедії, яка сталася на наших землях. А винуватцями були Російська імперія, німецький нацизм, які розпочали Другу світову війну… В четвер я буду ініціювати винесення на засідання українського парламенту відповідної заяви, яка відбудеться синхронно з прийняттям відповідної заяви і в парламенті Польщі, і в парламенті Литви”, – сказав Парубій.

Він додав, що комітети трьох держав розглянуть відповідний текст звернення у середу на своїх засіданнях.

Голова ВР зауважив, що така подія буде унікальною для українського парламенту і для наших сусідів – Литви і Польщі, а також для всього центрально-східного європейського простору.

Читайте також:
Вийшло друком друге видання “Усної історії російсько-української війни (2014-2016)”

У музеї ІІ Світової війни відкрилася виставка прапорів із зони АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна