Британські депутати відвідали Донбас, щоб оцінити роль Росії в конфлікті

 

Шестеро депутатів парламенту Великої Британії 17 жовтня побували на Донбасі, щоб оцінити масштаб руйнувань, а також зрозуміти роль Росії в конфлікті. Про це повідомляють “Новости Донбасса“.

Депутати оглянули зруйновані будівлі в селищі Семенівка біля Слов’янська і споруджуваний заново міст, який був підірваний бойовиками. Також британці відвідали контрольний пункт в’їзду-виїзду “Зайцеве”, де поспілкувалися з прикордонниками і з людьми, які перетинають лінію розмежування.

“Уряд Британії розробляє нову стратегію відносин з Росією, а для цього на схід України були послані депутати, які повинні оцінити ситуацію, і дати рекомендації уряду”, – розповів глава делегації Кріспін Блант.

“І раніше між Британією і Росією відносини були не гладкі, але зараз вони ще погіршилися. Росія, як великий гравець на політичній арені, має бути гарантом безпеки, але вона навпаки вносить дестабілізацію”, – сказав Блант.

Також депутати відвідали переміщений в Бахмут з Горлівки державний педагогічний інститут іноземних мов. Там вони поспілкувалися зі студентами.

Британські політики часто ставили співрозмовникам питання: “Як ви вважаєте, наскільки сильна роль РФ в конфлікті на Донбасі?”

Підсумком поїздки став брифінг, на якому депутати поділилися своїми враженнями. Як сказав Кріспін Блант, “найбільшим враженням було спілкування з людьми”.

“Ми їхали сюди вже досить реалістично уявляючи те, з чим зіткнемося. Але поспілкувавшись з людьми, які перетинають КПВВ, вислухавши їх проблеми, ми отримали ще більш повну картину ситуації на Донбасі”, – сказав він.

Британських політиків на Донбас супроводжували депутати Верховної Ради Олексій Рябчин, Сергій Лещенко та Світлана Заліщук.

Читайте також:
Британія закрила рахунки пропагандистської телекомпанії Russia Today

У Британії вперше судять найманця за участь у війні на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна